3 Plugin SEO WordPress Terbaik Untuk Website Baru

3 Plugin SEO WordPress Terbaik Untuk Website Baru

Pada kesempatan ini, Matob akan berkongsi Plugin SEO untuk laman web WordPress anda supaya ia mempunyai lebih banyak trafik pada carian Google. Setiap pemilik Laman Web ingin mendapat kedudukan yang tinggi dalam hasil carian. Anda memerlukan alatan dan strategi yang betul untuk membuat Tapak Web anda diperhatikan di Google. Plugin SEO WordPress boleh meningkatkan usaha SEO anda, serta keselamatan tapak web anda, kelajuan muat halaman dan prestasi keseluruhan.

Tetapi bagaimana anda membezakan antara Plugin yang memenuhi tuntutan mereka dan Plugin yang perlu anda elakkan?

Memilih Plugin SEO yang betul boleh membuat semua perbezaan kepada pengoptimuman tapak web anda, manakala Plugin yang buruk boleh memberi kesan negatif pada keberkesanan dan prestasi enjin carian Laman Web anda. Untuk mengelakkan laman web anda daripada berubah menjadi bencana SEO, anda perlu memahami mengapa anda memerlukan Plugin SEO. Kemudian kami akan masuk ke beberapa Plugin SEO terbaik yang kami cadangkan untuk tapak web anda.

Mengapa anda memerlukan Plugin SEO untuk laman web WordPress anda?

Mengehos laman web WordPress anda dengan perkhidmatan pengehosan yang boleh dipercayai ialah cara yang pasti untuk meningkatkan kelajuan laman web anda dan kedudukan SEO. Tetapi itu baru permulaan. Penyelidikan menunjukkan bahawa 75% orang yang menggunakan Carian Google tidak pernah melepasi halaman pertama hasil carian, jadi adalah sangat penting untuk mengoptimumkan tapak web anda untuk SERP. Ini adalah kunci untuk mendapatkan trafik yang relevan dan organik, dan akhirnya mendorong penukaran.

Elemen lain yang menyumbang kepada prestasi cemerlang dalam hasil carian termasuk kata kunci yang anda gunakan untuk mendorong trafik yang berkaitan, pemahaman anda tentang niat carian, saiz fail imej anda dan kebolehbacaan kandungan anda. Di sinilah Plugin SEO WordPress yang betul boleh membantu anda. Ini boleh mendedahkan maklumat pautan balik, kedudukan kata kunci dan statistik berpengaruh – taktik yang boleh membantu meningkatkan kedudukan anda. Selain itu, Plugin SEO membolehkan anda mencari halaman dan siaran yang berpotensi tinggi, menyusun semula struktur Laman Web anda, membetulkan pautan yang rosak, melakukan audit SEO yang komprehensif dan banyak lagi.

Google memproses sehingga 3.5 bilion carian setiap hari, jadi menggunakan Plugin SEO yang terbukti boleh mengoptimumkan tapak web anda dengan berkesan, sambil membantu anda kekal mendahului pesaing anda dan meningkatkan keterlihatan dalam talian jenama anda. Dengan Plugin SEO yang membantu menjadikan tugas pengoptimuman anda lebih pantas, lebih cekap dan juga automatik, yang membebaskan masa untuk menumpukan pada peningkatan komunikasi dan kerjasama antara pasukan SEO, pemasaran dan jualan anda. Dari situ, anda boleh melaksanakan perisian dengan ciri yang memastikan pasukan anda sentiasa berada di atas data SEO terkini, menggunakan strategi dengan cepat berdasarkan hasil dan meningkatkan produktiviti. Ini akan membuat semua perbezaan dalam melaksanakan strategi SEO yang berjaya. Kini anda tahu mengapa anda memerlukan Plugin SEO, dan bagaimana ia boleh membantu anda meningkatkan prestasi SEO anda dan melaksanakan strategi yang berkesan. Berikut ialah pilihan utama kami mengenai Plugin SEO untuk Tapak Web baharu anda.

3 Plugin SEO Terbaik untuk WordPress

Jika anda sedang mencari pemalam untuk meningkatkan SEO laman web anda, maka berikut adalah senarai pemalam yang telah kami ringkaskan untuk menambah baik SEO laman web anda.

1. Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast ialah pemalam SEO yang cemerlang dan komprehensif yang agak mesra pemula dan menyediakan pelbagai ciri SEO. Berikut adalah beberapa ciri hebat yang ditawarkan oleh alat ini.

Pengoptimuman halaman

Anda boleh mengurus perihalan meta, URL, tajuk halaman dan banyak lagi dengan mudah dengan menggunakan Yoast dalam WordPress. Dengan antara muka pengguna alat ini, anda boleh membuat tajuk tersuai (dan dioptimumkan) untuk halaman web anda, perihalan meta unik dan URL mesra SEO. Apabila didayakan, ia akan memberikan anda kad laporan SEO dalam catatan blog anda untuk membantu anda meningkatkan pengoptimuman. Anda juga boleh mengurus kebolehtemuan siaran atau halaman anda dengan mendayakan atau melumpuhkan teg robot.

Konfigurasikan Konsol Carian Google

Anda boleh mengesahkan tapak web anda dengan Konsol Carian Google dan memanfaatkan data SEO yang kukuh dengan hanya menyalin-menampal beberapa kod HTML ke antara muka pengguna Yoast. Apabila ditambahkan melalui pemalam, kod anda selamat daripada ditulis ganti secara tidak sengaja. Ini menjimatkan anda daripada perlu menambah kod sekali lagi selepas pengubahsuaian pada kod tapak web anda, seperti tema dan kemas kini WordPress yang tidak dikendalikan dengan berhati-hati oleh pembangun web dan pakar SEO.

Sitemap XML Otomatis

Peta laman menyediakan enjin carian dengan senarai halaman untuk merangkak di tapak web anda, dan penting untuk SEO. Yoast mempunyai peta laman XML dinamik yang dijana secara automatik yang dikemas kini setiap kali anda menerbitkan kandungan baharu di tapak web anda.

Dengan antara muka pengguna, anda boleh memilih untuk menjadikan bahagian tapak web anda lebih mudah diakses oleh enjin carian melalui peta laman XML.

Robot. txt

Robots.txt ialah fail yang memberitahu enjin carian halaman yang boleh dan tidak boleh dirangkak. Anda boleh mengubah suai robots.txt anda melalui pemalam Yoast SEO. Ini diuruskan dengan mudah melalui antara muka pengguna alat, dan bukannya memasang, mengubah suai dan kemudian memuat naik fail robots.txt setiap kali anda ingin membuat perubahan.

Selain itu, fail robots.txt anda dilindungi daripada ditulis ganti secara tidak sengaja disebabkan oleh kemas kini pada tema tapak web anda, tema WordPress atau pemalam lain.

2. Redirection

Redirection

Anda boleh memuat turun Plugin Redirection secara percuma daripada repositori Plugin WordPress. Ini membantu mengurus ubah hala anda – ubah hala paksa daripada URL yang ditamatkan kepada URL baharu, yang menghalang pelawat daripada mendapat mesej ralat 404.

Daripada ubah hala pengekodan keras 301 ke dokumen HTACCESS di tapak web WordPress anda, anda boleh mengurusnya melalui antara muka pengguna ringkas Plugin terus pada papan pemuka WordPress anda.

Plugin Redirection mudah digunakan, menerima kemas kini biasa dan selamat. Selain daripada fungsi ubah hala 301, Plugin ini juga membantu anda melaporkan ralat pada pelayan lain, seperti pautan terputus (404 ralat) termasuk maklumat tentang cara mengakses ralat.

3. Rank Math

RankMath

Rank Math ialah satu lagi pemalam SEO WordPress hebat yang membantu anda dengan pengoptimuman kandungan Laman web. Ini memberikan cerapan masa nyata tentang kandungan anda tanpa memerlukan anda meninggalkan papan pemuka WordPress. Anda juga boleh mengoptimumkan perihalan meta dan tajuk dengan pratonton coretan, yang mengurangkan kemungkinan ralat paparan SERP pada enjin carian seperti Google. Perkara yang menarik tentang pemalam ini ialah ia telah dioptimumkan untuk kelajuan yang lebih baik, jadi ia tidak menjejaskan kelajuan pemuatan tapak web anda.