Apa itu Elementor?

Apa itu Elementor

Apakah Elementors?

Elementor ialah pembangun laman web WordPress percuma untuk pembangun web profesional yang ingin membina tapak web tanpa kod yang menakjubkan. Dengan ciri canggihnya, pengguna boleh mencipta tapak berprestasi tinggi dan responsif dengan cara yang baharu dan visual. Antara muka seret & lepas membolehkan pengguna mereka bentuk tapak web yang sempurna piksel. Ia juga berfungsi dengan lancar dengan hampir semua tema atau pemalam WordPress, jadi anda boleh terus menggunakan alatan kegemaran anda.

Kelebihan Elementor

“Pengalaman keseluruhan saya dengan Elementor adalah sempurna. Jika Elementor berjaya mencapai lebih 3 juta pemasangan aktif dalam masa 3 tahun sahaja, ada sebabnya.” “Pengalaman saya sangat bagus, saya telah mengesyorkannya kepada ramai orang dan mereka juga gembira. Walaupun dengan versi percuma Elementor sangat gembira jadi sekarang dengan Pro saya sangat berpuas hati.” “Pemasukan berbilang widget daripada pemalam lain seperti Gravity Forms dan keupayaan untuk mencipta halaman templat menjadikan Elementor penyelesaian menang-menang untuk reka bentuk dan pembangunan tapak web yang pantas dan lancar.”
“Semua orang mendapatnya buat kali pertama kerana elementor dibuat untuk orang ramai dan ia sangat mudah dan fleksibel. Anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk menjadikan tapak web anda cantik dan kelihatan terbaik.”

Kelemahan Elementor

“Memerlukan pengehosan pantas boleh menyusahkan secara visual untuk mengedit pada yang perlahan. Beberapa gabungan pemalam pengembangan tidak berfungsi dengan betul.” “Kadangkala reka bentuk atau kemas kini hanya merosakkan tapak (ralat 403 atau skrin putih) yang bermakna ia memerlukan banyak masalah untuk merakam dan ini bukan sesuatu yang mudah bagi mereka yang tidak mempunyai pengetahuan teknikal.” “Apabila saya mula membina tapak web, saya menyedari tema itu akan kelihatan buruk apabila saya menukar APA-APA di sekelilingnya dan saya perlu mengkaji kod itu (yang tidak akan berlaku).” “Kadangkala saya menghadapi masalah menjalankannya di Mozilla, tetapi saya tidak pasti sama ada ia disebabkan oleh kuki atau Elementor saya sendiri, selain daripada 10/10 ini.” Saya telah menggunakan Elementor pada beberapa tapak dan, bersama-sama dengan alat tambah, telah dapat mencipta beberapa halaman yang kelihatan hebat. Ini adalah pemalam saya jika saya mencipta tapak dari awal.

Saya belum lagi membeli versi premium tetapi jika saya menggunakan versi percuma itu setiap hari saya mungkin akan tergoda. Terdapat beberapa komuniti pengguna yang sangat aktif di Facebook, dan kebanyakan jawapan kepada masalah boleh didapati di sana. Saya tidak mendapati versi percuma itu sangat buggy, tetapi kadangkala saya perlu log keluar dari WordPress dan log masuk semula untuk membersihkan ralat. Agak jarang berlaku adil.